U prekrasnom ambijentu novootvorenog Divota holistic spa & yoga garden, na adresi Plinarska 27, najzelenijoj oazi u splitskom Varošu, pod velikim osmijehom iskusne instruktorice Sonje Jukić, polaznici će od listopada 2020 moći uvježbavati formu s mačem Taijiquan-a Chen stila, u početnoj i naprednoj studijskoj grupi. Vjerujemo da će naširoko potvrđene blagodati drevnih kineskih energetskih praksi, Qigong-a i Taijiquan-a, i ovom prilikom privući nove poklonike i još veći interes zainteresirane javnosti.

Ako želite pronaći mir u pokretu, i pokret u mirnoći, vježbajte Taijiquan. Vaš um se prazni od mentalne šablone, vaše tijelo se oslobađa od akumulirane napetosti, mekoća nadjačava čvrstoću, spiralni pokreti praćeni dubokim disanjem vode vas ususret zdravlju i dugovječnosti. „Centar se kreće, sve drugo slijedi“ – to je ishodišni princip u izvođenju vježbi. Ovdje sve vibrira u harmoniji s prirodom: optok krvi, svi unutarnji organi, svi mišići, zglobovi i tetive, i sva vitalna energija. Ako zbilja želite bolje upoznati sebe, i svijet koji nas okružuje, prepustite se blagoj mudrosti Taijiquana. Trening Taijiquan-a Chen stila obuhvaća: stojeću meditaciju, vježbe namatanja svile, kratku formu, staru dugu formu, staru brzu formu, novu dugu formu, formu s mačem, formu sa sabljom, formu s dvije sablje.

Dvadesetak polaznika predano vježba taijiquan i qigong u ugodnom i opuštenom ambijentu u prostorijama udruge Zen yoga Virya (Livanjska 2) pod vodstvom instruktorice Sonje Jukić.

Ova studijska grupa, koja od rujna 2018 izučava i uvježbava kratku formu Chen stila taijiquan-a i 8 brokata qi gonga, otvorena je i za novopridošle članove.